Οδικό Ιταλικό Πανόραμα | Αύγουστος – 7 ημέρες

Πρόγραμμα:

1η ημέρα: Aθήνα – Πάτρα:  Αναχώρηση 09:00 από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Αγκώνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Aνκόνα – Μέστρε Βενετίας:  Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Μέστρε της Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την πόλη των Δόγηδων. Θα δούμε την πλατεία και την εκκλησία του Αγ. Μάρκου , τη γέφυρα των Αναστεναγμών, και τον Πύργο του Ωρολογίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βενετία – Φλωρεντία | Ξενάγηση πόλης:  Μετά το πρωινό ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας στη Βενετία και αναχώρηση για Φλωρεντία. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη της Αναγέννησης, για να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

4η ημέρα: Φλωρεντία – Σιένα – Ρώμη: Πρωινό και παραμένουμε για λίγο ακόμη στη Φλωρεντία, για τους τελευταίους περιπάτους στην αγορά της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για Ρώμη, με μία ευχάριστη παράκαμψη στην όμορφη Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στερεούς πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη Πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης, που πλαισιώνεται από το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Άφιξη στην Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ακολουθεί προαιρετική γνωριμία με τη νυκτερινή όψη της πόλης (by night), για να απολαύσουμε φωτισμένη τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ρώμη | Ξενάγηση πόλης:  Ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη». Από το Βατικανό, την Πλατεία και την μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ξεκινά η επίσκεψή μας για να συνεχίσουμε με τη Πιάτσα Βενέτσια όπου δεσπόζει το μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλε, το λόφο του Καπιτωλίου, την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, την Αψίδα του Μεγάλου Κων/νου το Κολοσσαίο. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορείτε να επιλέξετε, μια επίσκεψη στα Μουσεία Βατικανού η περιπάτους στην κοσμοπολίτικη Via Veneto και το ονομαστό σιντριβάνι της Φοντάντα ντι Τρέβι, καθώς επίσης και στον εμπορικό δρόμο Via del Corso. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η ημέρα: Ρώμη – Πομπηία – Μπάρι – Πάτρα (εν πλω):  Μετά το πρωινό αναχώρηση για Πομπηία, επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου της νεκρής πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα του Βεζούβιου. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση τις καμπίνες του πλοίου και απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

 7η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα: Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Τιμή κατ’ άτομο από: € 485

 

Ξενοδοχεία 4*

ΔΙΚΛΙΝΟ         € 485

ΤΡΙΚΛΝΟ         € 485

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   € 620

Κεντρικό ξενοδοχεία 4* | 23/8

ΔΙΚΛΙΝΟ         € 545

ΤΡΙΚΛΙΝΟ       € 545

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   € 680

 

Αναχωρήσεις: 1,8,15,23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Περιλαμβάνονται:

Aκτοπλοικά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
Ημιδιατροφή (εκτός πλοίου)
Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Αρχηγός – Συνοδός
Ενημερωτικό υλικό
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα
Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Επιπλέον Υπηρεσίες

Τρίκλινη εσωτερική καμπίνα (€ 40)
Τρίκλινη εξωτερική καμπίνα (€ 60)
Δίκλινη εσωτερική καμπίνα (€ 60)
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα (€ 85)
Βαπορέτο Βενετίας (€ 15)

 Χρήσιμες Πληροφορίες

 H σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα
Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι του Μπρίντεζι ή της Ανκόνας αντί του Μπάρι.
Η επίσκεψη της Πομπηίας μπορεί να αντικατασταθεί με επίσκεψη στην Πίζα
H εκδρομή πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 22 ατόμων.