1η ημέρα: Aθήνα – Νις ή Κρούσεβατς
Aναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Αθήνα. Hμίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, γιαδείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Nις – Βουδαπέστη
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και το Νόβισαντ φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το << Παρίσι της Ανατολής >> η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και αρχίσουμε την περιήγηση – ξενάγηση μας από την Πέστη.
Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Μάτια, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλερτ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vachi ή να κάνουμε μια Μini κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη.
Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Πράγα | ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό θα αφήσουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στη Χρυσή πόλη και μια πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πράγα | Ξενάγηση πόλης & εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινό και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης με το Κάστρο Χαρτσανύ και το μοναστήρι Στράχωφ και συνεχίζουμε με το Λορετό, την Αρχιεπισκοπή και τον εντυπωσιακό ναό του Άγιου Βίτου. Θα συνεχίσουμε με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, τον ναό του Αγίου Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με την Εβραική Συνοικία και περπατώντας τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισίων, καταλήγουμε στην παλιά πόλη. Στην συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Κάρλοβι Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων , των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαιτέ , ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μαρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά.
Επιστροφή στην Πράγα, χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πράγα | προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη

Μετά το πρωινό έχετε να επιλέξετε περιπάτους για να ολοκληρώσετε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της, με τα περίφημα κρύσταλλα Βoημίας, ή να συμμετέχετε στην προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία των Γερμανών».
Ο ποταμός ‘Ελβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «Zwimger», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό Μπαρόκ, σχεδιασμένο από τον Mathias Poppelman. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της ΄Οπέρας και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού Gaetano Chiaveri. Χρόνος ελεύθερος γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Πράγα για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πράγα – Βιέννη | ξενάγηση πόλης – Βουδαπέστη

Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη.
Πολύ νωρίς φθάνουμε στην πόλη του Στράους και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς Κήπους, το Παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο καθώς και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η Πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σέμπρουν, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων.
Αμέσως μετά συνεχίζουμε για Βουδαπέστη, άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βουδαπέστη – Νις

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (Βουδαπέστη – Σεγκέτ – Βελιγράδι) με ενδιάμεσες στάσεις, για την περιοχή της Νις. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση,δείπνο & διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Nις ή Κρούσεβατς – Αθήνα

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη Σερβία με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ.

Ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων | 21/12 & 2/1
€ 445€ 445€ 640
Ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων | 28/12
€ 475€ 475€ 670

Αναχωρήσεις
21/12, 28/12 & 02/01Περιλαμβάνονται

• Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Διαμονή 2 νύχτες στην Νις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό

• Διαμονή 3 νύχτες στην Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

• Διαμονή 3 νύχτες στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

• Ημιδιατροφή

• Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

• Αρχηγός – Συνοδός

• Ενημερωτικό υλικό

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Δεν Περιλαμβάνονται

• Εορταστικό δείπνο 31/12

• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα

• Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα

• Ότι δεν περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό