ισπανία

Από 695€ –  7 ημέρες  (ισχύει έως :  28/08/2013)

Αναχ/σεις : 15/07,22/07,29/7, 05/08,12/08,19/08,28/08

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Βαρκελώνη – Βαλένθια : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Άφιξη στην Βαρκελώνη και συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό – αρχηγό. Επιβίβαση στα λεωφορεία μας και αναχωρούμε για την πανέμορφη Βαλένθια στις ακτές της Μεσογείου. Απέραντοι πορτοκαλεώνες, μας υποδέχονται σε αυτή την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Βαλένθια, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Στον ελεύθερο χρόνο σας, περπατήστε μέχρι το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε τον Καθεδρικό ναό με τον εντυπωσιακό πύργο του.

Ημέρα 2 Εκδρομής : Βαλένθια – Ξενάγηση πόλης – Μαδρίτη :Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να ξεκινήσει η γνωριμία μας με την πόλη, όπου υπάρχει έντονη η παρουσία των έργων του γνωστού μας πλέον Καλατράβα. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό με τον Πύργο Μικελέτ, το παλιό Χρηματιστήριο και το μουσείο κεραμικής που ήταν το Παλάτι του Δούκα MarquesdeDosAigues. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Μαδρίτη. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Μαδρίτη – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια αναχωρούμε για την προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγηση της πόλης. Η πόλη με τις ευρύχωρες λεωφόρους, τα καταπράσινα πάρκα και τις ωραιότατες πλατείες, ΠλάθαΜαγίορ, ΠλάθαΕσπάνα, Πουέρτα ντε Σολ κ.α. Πρώτος σταθμός επίσκεψη στο ΠαλάθιοΡεάλ, με τις 2.000 αίθουσες όπου ο πλούτος της διακόσμησης συναγωνίζεται την πολυτέλεια της επίπλωσης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Πράδο, όπου βρίσκονται μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του κόσμου, όπως του Βελάσκεθ, του Γκόγια και του Ελ Γκρέκο. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 4 Εκδρομής : Μαδρίτη – Τολέδο : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το μεσαιωνικό Τολέδο, μια πόλη μουσείο που τόσο αγάπησε ο Ελ Γκρέκο. Στην περιήγηση που ακολουθεί, θα επισκεφθούμε την εκκλησία Σάντο Τόμε, όπου θα δούμε το πιο γνωστό και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις έργο του Ελ Γκρέκο, «την ταφή του ΚόμητοςΟργκάθ». Μετά το τέλος της σημερινής μας περιήγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Μαδρίτη και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 5 Εκδρομής : Μαδρίτη – Σαραγόσα – Βαρκελώνη : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Ενδιάμεσος σταθμός θα είναι η Σαραγόσα. Η Σαραγόσα είναι μία από τις σημαντικές πόλεις της Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και η πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγωγίας. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η περιήγησή της πόλης. Η Σαραγόσα αποτελεί έδρα καθολικού αρχιεπισκόπου και έχει δύο καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται ο μεν ένας από τον 12ο αιώνα ο δε άλλος από το 1681. Άλλα σημαντικά ιστορικά οικοδομήματα της πόλης αυτής είναι η Λόνχα ρυθμού αναγέννησης, η Αουντένθια ανάκτορο διαμονής των κομίτων της Λούνας και ο Πύργος της Αλχαφερίας, ανάκτορο μόνιμης διαμονής των άλλοτε Βασιλέων της Αραγώνας καθώς επίσης και το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σαραγόσας που ιδρύθηκε το 1558. Μετά το τέλος της περιήγησης μας στην Σαραγόσα λίγος ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια συνεχίζουμε την πορεία μας για τον τελικό μας σταθμό, την Βαρκελώνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Βαρκελώνη. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για αγορές από τα περίφημα πολυκαταστήματα CorteIngles, ή για να περπατήσετε στην πανέμορφη RamplasdeCataluna.

Ημέρα 6 Εκδρομής : Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη της Βαρκελώνης. Πρώτη μας επίσκεψη στο λόφο Μόνζουϊκ με την πανέμορφη θέα στο παλιό και νέο λιμάνι, στο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στον Καθεδρικό Ναό της Σακράδα Φαμίλια, στην εκκλησία της Αγίας Οικογένειας του Αντόνιου Γκαουντί και στο παραδοσιακό ισπανικό χωριό ΠουέμπλοΕσπανιόλ, μια μικρογραφία χαρακτηριστικής Ισπανικής αρχιτεκτονικής. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα της πόλης της Βαρκελώνης.

Ημέρα 7 Εκδρομής : Βαρκελώνη – Φιγκέρες – Αθήνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένης μας εκδρομή. Η σημερινή εκδρομή ξεκινάει από την Ιστορική πόλη της Χιρόνα, όπου θα θαυμάσετε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό και την εβραϊκή συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο – θέατρο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που αποπνέουν τα έργα του από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στην Βακρελώνη όπου θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφή μας στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχείο Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί Φόροι Αερ.
4* 695 885 595 135

Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Vuelingσε οικονομική θέση.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας και αντίστροφά.

Διαμονή για 1 νύκτα στην Βαλένθια σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

Διαμονή για 3 νύκτες στη Μαδρίτη σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

Διαμονή για 2 νύκτες στη Βαρκελώνη σε κεντρικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

Καθημερινό πλούσιο πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία.

Ημιδιατροφή

Ξενάγηση της πόλης της Βαλένθια με Ελληνόφωνο ξεναγό.

Ξενάγηση της πόλης της Μαδρίτης με ελληνόφωνο ξεναγό.

Ξενάγηση της πόλης της Βαρκελώνης με ελληνόφωνο ξεναγό.

Περιήγηση στη Σαραγόσα, Τολέδο, Χιρόνα, Φιγκέρες με Ελληνόφωνο ξεναγό.

Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Πλούσιο έντυπο υλικό.

Δεν Περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται παραπάνω)

Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.

Σημειώσεις:

1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

2. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα, με άφιξη και αναχώρηση από την Μαδρίτη.