Τιμή: από 425€

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αν/σεις: 22/12/2013

Ισχύει έως: 22/12/2013

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Εκδρομής: Αθήνα – Βουδαπέστη – Ξενάγηση Πόλης :
Συγκέντρωση στην αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενι-ζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό του γραφείου μας όπου θα σας βοηθήσει στον έλεγχο εισιτηρίων. Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό τη φιλόξενη και αρχοντομαθημένη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ακουμπισμένη στις όχθες του Δούναβη. Άφιξη στην Βουδαπέστη και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Επιβίβαση στα λεωφορεία μας και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης όπου θα έχουμε την ξενάγηση της πόλης της Βουδαπέστης. Η Βούδα δεξιά, πάνω σε χαμηλούς λόφους, και η Πέστη αριστερά, σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, που εδώ και περίπου 100 χρόνια ενώθηκαν σε μία πόλη. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακά ωραίο κτίριο του Κοινοβουλίου, την Πλατεία των Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Ματθαίου, όπου γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων, τον Πύργο των Ψαράδων, σύμβολο της πόλης, το λόφο Γκέλερτ στην περιοχή του κάστρου, που διατηρεί τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα και τέλος το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτα καταμεσής του Δούναβη. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να χαλαρώσετε με βόλτες στην όμορφη πόλη της Βουδαπέστης.

Ημέρα 2 Εκδρομής: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωρία :
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα ανα-χωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας ολοήμερη εκδρομή στα Παραδουνάβια χωρία, Βίσενγκρατ & Έστερ-γκομ. Πρώτος μας σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκά-κια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για το Βίσσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Αφού έχουμε την ξενάγηση μας θα σταματήσουμε για το γεύμα μας στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Συνεχίζουμε την πορεία μας και την εκδρομή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη για ξεκούραση. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Βουδαπέστη :
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ολόκληρη η ημέρα δική σας για να περάσετε όπως θέλετε. Περπατήστε στην οδό Βάτσι, το δρόμο με τα ωραία μαγαζιά, και αγοράσετε ουγγαρέζικα κεντήματα, ένα όργιο χρωμάτων και φαντασίας. Ονομαστές είναι ακόμη οι πορσελάνες Χέρεντ και τα κρασιά Τοκάι και Έγκρι Μπίκαβερ, γνωστό και ως αίμα του ταύρου. Επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο, το Καλλιτεχνικό Μουσείο, τη μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλλι, μια υπαίθρια γλυπτοθήκη ή την πλατεία Βοροσμάρτι με το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Ζερμπό. Όλα αυτά είναι μερικά από τα χιλιάδες αξιοθέατα που θα μπορούσατε να γνωρίσετε σήμερα. Για το βράδυ προτείνουμε μια επίσκεψη σε τοπική ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα μας ζαλίσουν ευχάριστα.

Ημέρα 4 Εκδρομής: Βουδαπέστη – Προαιρετική εκδρομή Μπρατισλάβα :
Χρόνια Πολλά !!! Πρωινό στο ξενοδο-χείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Όσοι από εσάς επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθή-σουν σε μια προαιρετική εκδρομή στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Η Μπρατισλάβα μία από τις νεότερες σήμερα πρωτεύουσες της Ευρώπης, η οποία μετά την κατάκτηση της Βουδαπέστης από τους Τούρκους στα μέσα του 16ου αιώνα, υπήρξε επί 150 χρόνια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με το όνομα Rozsony. Άφιξη στην Μπρατισλάβα και συνεχίζουμε με μια περιήγηση του Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη, στο θέατρο και στο εθνικό μουσείο. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 5 Εκδρομής: Βουδαπέστη – Αθήνα :
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Το πρωινό ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια ή για μια βόλτα στο κέντρο της πόλη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Οι αναμνήσεις που μας άφησε η πανέμορφη Βουδαπέστη θα μας μείνουν για αρκετό καιρό χαραγμένες στην μνήμη μας. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τιμοκατάλογος :

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.

 • Mercure Buda 4* 425 495 345 135
 • Novotel Danube 4+* 465 555 375 135
 • Marriott 5* 485 635 395 135

 • Περιλαμβάνονται :

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις σε οικονομική θέση της Aegean Airlines.
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας.
 • Διαμονή για 4 νύκτες σε ένα από τα προσφερόμενα ξενοδοχεία της επιλογής σας.
 • Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.
 • Ξενάγηση της πόλης της Βουδαπέστης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στα Παραδουνάβια χωριά με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης.

 • Δεν Περιλαμβάνονται :

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται παραπάνω).
 • Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά.
 • Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.

 • Οι πτήσεις μας :

  A3 878 22DEC ATHENS BUDAPEST 0910 1010

  A3 879 26DEC BUDAPEST ATHENS 1410 1710