Cruise_Baltic_(15)_608_350_c1

Από 1065€  – 8 ημέρες  (ισχύει έως : 17/09/2013)

Αναχ/σεις :  16/07, 23/07, 30/7, 06/08, 13/08, 20/08, 27/8, 17/09

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Ρίγα : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό του γραφείου μας, όπου θα σας βοηθήσει να κάνετε checkin. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Λετονίας, την Ρίγα. Άφιξη στη Ρίγα, επιβίβαση στα λεωφορεία μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Η ολοζώντανη πόλη με την πλούσια πολιτιστική παράδοση θα σας ξεσηκώσει από την πρώτη στιγμή.

Ημέρα 2 Εκδρομής : Ρίγα – Ταλλίν – Αγία Πετρούπολη : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό το αεροδρόμιο του Ταλλίν. Μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο του Ταλλίν όπου θα πάρουμε την πτήση μας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη με την πλούσια κληρονομία !. Άφιξη στην Αγία Πετρούπολη και συνάντηση με τον τοπικό μας Ελληνόφωνο ξεναγό όπου θα μας παρουσιάσει την πόλη και όλα τα μυστικά της πόλη έτσι ώστε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε την πόλη της Αγίας Πετρούπολης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Ο ξεναγός μας είναι στην διάθεσή σας για να σας πληροφορήσει για ότι θέλετε να μάθετε έτσι ώστε να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε την πόλη.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Αγία Πετρούπολή – Ξενάγηση πόλης – Μουσείο Ερμιτάζ – Φρούριο Πέτρου & Παύλου: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης. Η ξενάγηση μας περιλαμβάνει τις ακόλουθες στάσεις : Πεδίον του Άρεως με την αιώνια φλόγα. Πλατεία Ισαάκ, (μία από τις μεγαλύτερες πλατείες μπροστά από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγ. Ισαάκ), που δεσπόζει το άγαλμα του Τσάρου Νικόλαου του 1ου στο κέντρο της αλλά και το παλάτι Μαρρίνσκι. Τέλος θα ακολουθήσει στάση στο «Βέλος» ,(στο στενότερο σημείο), του νησιού Βασίλιεβσκι, μπροστά από τον ποταμό Νέβα στο φαρδύτερό του σημείο μέσα στην πόλη, με θέα τον ποταμό Νέβα αλλά και το επιβλητικό σύμπλεγμα όλων των κτηρίων των Ανακτόρων-Μουσείου του Ερμιτάζ. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης προτείνετε στάση σε πολυχώρο για αγορές αναμνηστικών Η πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν περιλαμβάνει: το Ναυαρχείο, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία των Ανακτόρων, το νησί Βασιλιέβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ναό της Αναστάσεως, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας «Καζάνσκαγια», το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), το καταδρομικό Ωρόρα (που τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου του 1917, έριξε ένα κανονιοβολισμό, δίνοντας το σήμα για την επιδρομή στα Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης και σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία), την λεωφόρο Νέβσκι, τις πλατείες Σενάτσκαγια& Αγίου Ισαάκ, Μαρμάρινο Παλάτι, Παλάτι των Στρογκανώφ Θα ακολουθήσει η ελληνόφωνη ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ (από την γαλλική λέξη hermitage με ελληνική ρίζα ερημητήριο), που είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο (μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο) και πρώτο σε εκθέματα. Στις όχθες του ποταμού Νέβα, το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα Χειμερινά Ανάκτορα, αποτελείται από το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, ΑνρίΜατίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Φρουρίου Πέτρου & Παύλου. Το πρώτο οικοδόμημα της πόλης, χτισμένο για προστασία της περιοχής από το σουηδικό στρατό το 1703, που στέγαζε τμήμα της φρουράς, φυλακή μεγάλων πολιτικών προσώπων, νομισματοκοπείο καθώς και τον καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (τόπο ταφής των Τσάρων της ρωσικής αυτοκρατορίας). Μετά το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Όσοι από εσάς επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν μια προαιρετική όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη! Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 4 Εκδρομής : Αγία Πετρούπολή – Περιήγηση Ανάκτορα Πούσκιν- Κήποι ανακτόρων Πέτερχωφ : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας εκδρομής. Κατά την διάρκεια της εκδρομής μας στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν), θα μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (ΤσάρσκοεΣελό/το χωριό του Τσάρου ή αλλιώς Πούσκιν προς τιμή του μεγάλου ομώνυμου ποιητή), γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την  υπερβολή τους (που ξεπερνούν ακόμα και τις Βερσαλλίες), αλλά και γνωστά  για την κεχριμπαρένια αίθουσα. Θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια, επίτευγμα αρχιτεκτονικού τοπίου του διάσημου Γάλλου Λε Μπλον, που εμπιστεύθηκε ο Μεγάλος Πέτρος στα πλαίσια του εξευρωπαϊσμού της πόλης. Μερικά από τα θαυμάσια αξιοθέατα του πάρκου είναι η μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες, όπως και η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Μετά το τέλος της σημερινής μας εκδρομής, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Αργά το απόγευμα θα έχουμε το δείπνο μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 5 Εκδρομής : Αγία Πετρούπολη – Ταλλίν : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολής όπου και θα πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλλίν. Άφιξη στο Ταλλίν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης του Ταλλίν. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 6 Εκδρομής : Ταλλίν – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση της μεσαιωνικής πόλης του Ταλλίν. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθείτε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “μουσείο” μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 7 Εκδρομής : Ταλλίν – Ρίγα – Ξε