Δαλματικές Ακτές – Σαράγεβο | Αύγουστος – 8 ημέρες

Πρόγραμμα:

1η ημέρα: Αθήνα – Πόγραδετς (Αλβανία): Πρωϊνή αναχώρηση στις 06:30 και αναχώρηση για Πογραδέτς. Η διαδρομή μας μέσω Καστοριάς, με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή του Πογραδέτς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: Πογραδέτς – Τίρανα | Περιήγηση πόλης – Μπιέλλα:  Πρωινό και σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα πριν αναχωρήσουμε για Μαυροβούνιο. Διασχίζουμε τη βόρειο Αλβανία και περνάμε στο Μαυροβούνιο. Πρώτος σταθμός η Μπούτβα, η παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Ακολουθεί η πόλη του Κότορ, στον ομώνυμο πανέμορφο κολπίσκο, στο νοτιότερο και ομορφότερο ίσως φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Τρύφωνα, η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το αξιόλογο Μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου καθώς και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία, είναι από τα σπουδαιότερα σημεία ενδιαφέροντος.
Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Μπιέλλα, δείπνο & διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: Μπιέλλα – Ντουμπρόβνικ | Ξενάγηση πόλης – Νέουμ:  Πρωινό και αναχώρηση για Ντουμπρόβνικ, όπου θα έχουμε γνωριμία – ξενάγηση με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου.
Οι καταστροφές από τον πόλεμο του 1991 ήταν σημαντικές, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλάχο.
Μετά το τέλος της ξενάγηση ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας με την πόλη, ενώ λίγο αργότερα η πρόταση μας για μια μικρή κρουαζιέρα προαιρετικά στο νησί Λογκρούμ με το βοτανικό κήπο.
Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο του Νέουμ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η ημερα: Νέουμ | Εκδρομή σε – Σπλίτ & Τρογκίρ: Μετά το πρωινό, η πανέμορφη διαδρομή μας κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλίτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται, με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την κοντινή πόλη Τρογκίρ, θησαυρός της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco. Tην αποκαλούν «μινιατούρα της Βενετίας» και διαθέτει πλούσια ιστορία αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκούριον, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο & διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: Νέουμ – Μόσταρ – Σαράγεβο:  Πρωινό και άλλη μια ταξιδιωτική εμπειρία σε δυο πολύπαθες πόλεις της Βοσνίας ξεκινά. Πρώτος σταθμός το Μόσταρ, με τη διάσημη γέφυρα Στάριμ του ποταμού Νερέτβα, που μετά την καταστροφή της στον πόλεμο του 1991, ξαναχτίστηκε το 2004, σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο και αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια, αλλά και προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η πανέμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της χώρας, το Σαράγεβο. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Βρίσκεται στην κοιλάδα Σαράγεβο και περιβάλλεται από τις Δειναρικές Άλπεις. Η πόλη είναι γνωστή για τη θρησκευτική της ποικιλομορφία, καθώς συνυπάρχουν οπαδοί του Ισλάμ, του Ρωμαιοκαθολικισμού, της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιουδαϊσμού. Αν και η περιοχή έχει κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους, η σύγχρονη πόλη του Σαράγεβο αναπτύχθηκε σαν προπύργιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 15ο αιώνα. Κάνοντας βόλτα στην πόλη, δύσκολα θα αποφύγεις τις αναφορές στα γεγονότα του πολέμου εδώ έγινε εκείνος ο βομβαρδισμός, προσέξτε εκείνες τις τρύπες από τις σφαίρες κ.λπ., ενώ το παλιό τούνελ που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκειά του έχει γίνει μουσείο. Στα «ανατολίτικα» σοκάκια της παλιάς πόλης, θα βρούμε χαλιά, χειροτεχνήματα και διάφορους παραδοσιακούς τεχνίτες όπως οι σιδεράδες της οδού Kazandziluk για να αγοράσουμε σουβενίρ (σφαίρες-στυλό, βλήματα-ανθοδοχεία και άλλα μεταποιημένα «λάφυρα» του πολέμου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

 6η ημέρα: Σαράγεβο – Βελιγράδι:  Πρωινό και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, Θα τακτοποιηθούμε πολύ νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και έτσι θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη και τα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια της πόλης, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικού θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ, την παλαιά πόλη με τον εμπορικό πεζόδρομο Κνεζ Μιχαήλοβα, τη Λυρική Σκηνή, τη Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, το ναό του Αγίου Σάββα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η ημέρα: Βελιγράδι – Γευγελή (FYRPM): Πρωινό και ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη με περιπάτους και αναχώρηση για Γευγελή. Με ενδιάμεσες στάσεις και έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων στο συνοριακό σταθμό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Γευγελή – Αθήνα: Μετά το πρωινό, φθάνουμε στον πολύ κοντινό συνοριακό σταθμό των Ευζώνων όπου μετά το σχετικό έλεγχο, συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη νωρίς το βράδυ.

 Ξενοδοχεία 3* & 4*

ΔΙΚΛΙΝΟ         € 395 (ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ       € 395 (ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ)

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   € 560

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 3,10,17,24,31

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων

Ημιδιατροφή

Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αρχηγός – Συνοδός

Ενημερωτικό υλικό

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα

Ότι δεν ανα