πολη 2

4 & 5 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, τα Πριγκιπονήσια & το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Εκτός περιόδου 28ης Οκτωβρίου)

Αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη: Ιούλιος: 4/7, 11/7, 18/7, 25/7 – Αύγουστος: 1/8, 8/8, 15/8, 22/8, 29/8 – Σεπτέμβριος: 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 – Οκτώβριος: 3/10, 10/10, 17/10

Με διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία: Hotel Innpera Istanbul 4* -κεντρικό στην παλτεία Ταξίμ ή Hotel Taxim Town Istanbul (Special Boutique Hotel) -κεντρικό στην παλτεία Ταξίμ

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1 Εκδρομής: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλούκλο – Παναγία Βλαχερνών – Μονή Χώρας – Πατριαρχείο: Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή της  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεση σας . Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 Εκδρομής: Κωνσταντινούπολη – Πριγκιποννήσια: Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στον Κεράτιο Κόλπο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 Εκδρομής: Κωνσταντινούπολη – Αιγυπτιακή Αγορά – Κλειστή αγορά : Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί ( Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Tips :Για απόψε προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα.

Ημέρα 4 Εκδρομής: Κωνσταντινούπολη -Ξενάγηση – Πτήση Επιστροφής: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά.  Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

Το 5θήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα .
Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.
Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών ( Olympic-Air ).
Διαμονή ( 3 / 4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια **Innpera Istanbul 4* ( www.innpera.com)     ( κεντρικό στην πλατεία Ταξίμ ) **Taxim Town Special Boutique Hotel ( www.taximtownhotels.com/gr/taksimHotel.asp#1 )  ( κεντρικό στην περιοχή Ταξίμ )
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Κωνσταντινούπολη.
Εκδρομή στα Πριγκιποννήσια.
ΔΩΡΕΑΝ χρήση σάουνας , χαμάμ και πισίνας του ξενοδοχείου Innpera .
Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Π Τ Η Σ Ε Ι Σ   

Αεροπορική Εταιρία

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

OA

OA 315

 ΑΘΗΝΑ-KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

08.20

09.45

OA

OA 320

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ

21.20

22.40

 

Δείτε τον τιμοκατάλογο εδώ