εγυπτ

Από € 475  – 6 ημέρες  (ισχύει :  έως 28/02/14)

Αναχ/σεις : Καθημερινά

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Κάιρο : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη στο Κάιρο και συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης του Καΐρου. Παραλαβή των δωματίων μας και τακτοποίηση. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να γνωρίσετε τις ομορφιές της πόλης του Καΐρου. Ο συνοδός σας είναι στην διάθεσή σας για να σας κατευθύνει πώς να περάσετε την πρώτη σας βραδιά στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η πρότασή μας είναι να ακολουθήσετε μια κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλίας.

Ημέρα 2 Εκδρομής :Κάιρο – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας προγραμματισμένη ξενάγηση της πόλης. Η ξενάγησή μας ξεκινάει με επίσκεψή στο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου στο οποίο θα θαυμάσουμε τα χιλιάδες χειροποίητα αντικείμενα των Φαραώ καθώς και τον θρυλικό θησαυρό του ΤουτΑνκΑμούν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε 12χλμ από το κέντρο του Καΐρου για να επισκεφθούμε τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας (Πυραμίδα του Βασιλιά Χέοπα ύψους 138 m,  Πυραμίδα του Βασιλιά Χεφρίνου ύψους 136 m και Πυραμίδα του Βασιλιά Μικερίνο ύψους 62 m) ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με περιπλάνηση στα περάσματα του αρχαίου πολύβουου παζαριού του Χαν Ελ Χαλίλ, το πιο γνωστό παζάρι του Καΐρου γεμάτο με μικρά μαγαζιά και εργαστήρια. Μετά το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Κάιρο – Αλεξάνδρεια : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας εκδρομή και ξενάγηση στην ξακουστή Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα έχουμε στάση για να απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 4 Εκδρομής : Κάιρο – Μονή Αγίας Αικατερίνης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας εκδρομή στην Μονή της Αγ. Αικατερίνης, περνώντας από τη διώρυγα του Σουεζ.  Στάση για να επισκεφθούμε τα Λουτρά του Φαραώ και το Μοναστήρι Φαραν στην μονή της Αγ. Αικατερίνης όπου και θα περιηγηθούμε από τους μοναχούς σε όλους τους χώρους, προκειμένου να θαυμάσουμε τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά, τη φλεγόμενη Βάτο και το πηγάδι του Μωυσή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 5 Εκδρομής : Κάιρο – Ελεύθερη ημέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για ψώνια και βόλτες ή και για μια προαιρετική εκδρομή. Σας προτείνουμε την εκδρομή στην Μέμφιδα και Σακκάρα ή στο Ισλαμικό και κοπτικό Κάιρο ή στο μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του ΜωχάμεντΆλυ καθώς και στο τζαμί του ΣουλτάνΧασαν το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1356 – 1360 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Ημέρα 6 Εκδρομής : Κάιρο – Αθήνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχείο Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί Φόροι Αερ.
Le Meridien Pyramids Hotel 5* € 475 € 635 € 135
Fairmont Nile City Hotel 5* € 560 € 745 € 135

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της EgyptAirσε οικονομική θέση.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας,

Διαμονή για 5 νύκτες σε ένα από τα παραπάνω προσφερόμενα ξενοδοχεία της επιλογής σας.

Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.

Ξενάγηση της πόλης του Καΐρουμε Ελληνόφωνο ξεναγό.

Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια με Ελληνόφωνο ξεναγό και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Μονή Αγίας Αικατερίνης με Ελληνόφωνο ξεναγό.

Τοπικός συνοδός.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Πλούσιο έντυπο υλικό.

Δεν Περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται)

Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο (€ 23,00 κατά άτομο)

Φιλοδωρήματα (€ 3,00 ανά ημέρα κατά άτομο)

Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά.

Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.