νειλος

Από € 750 –  8 ημέρες  (ισχύει :  έως 28/02/14)

Αναχ/σεις : Καθημερινά

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Κάιρο : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη στο Κάιρο και συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης του Καΐρου. Παραλαβή των δωματίων μας και τακτοποίηση. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να γνωρίσετε τις ομορφιές της πόλης του Καΐρου. Ο συνοδός σας είναι στην διάθεσή σας για να σας κατευθύνει πώς να περάσετε την πρώτη σας βραδιά στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η πρότασή μας είναι να ακολουθήσετε μια κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο και χορό της κοιλίας.

Ημέρα 2 Εκδρομής :Κάιρο – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας προγραμματισμένη ξενάγηση της πόλης. Η ξενάγησή μας ξεκινάει με επίσκεψή στο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου στο οποίο θα θαυμάσουμε τα χιλιάδες χειροποίητα αντικείμενα των Φαραώ καθώς και τον θρυλικό θησαυρό του ΤουτΑνκΑμούν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε 12χλμ από το κέντρο του Καΐρου για να επισκεφθούμε τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας (Πυραμίδα του Βασιλιά Χέοπα ύψους 138 m,  Πυραμίδα του Βασιλιά Χεφρίνου ύψους 136 m και Πυραμίδα του Βασιλιά Μικερίνο ύψους 62 m) ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με περιπλάνηση στα περάσματα του αρχαίου πολύβουου παζαριού του Χαν Ελ Χαλίλ, το πιο γνωστό παζάρι του Καΐρου γεμάτο με μικρά μαγαζιά και εργαστήρια. Μετά το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Κάιρο – Αλεξάνδρεια : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας εκδρομή και ξενάγηση στην ξακουστή Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα έχουμε στάση για να απολαύσουμε το γεύμα μας σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 4 Εκδρομής : Κάιρο – Λούξορ : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου θα πάρουμε την πτήση μας για το Λούξορ. Άφιξη στο Λούξορ και μεταφορά στο Κρουαζιερόπλοιο μας. Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο, παραλαβή και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Στην συνέχεια θα έχουμε την ξενάγηση μας στο Λούξορ. Αρχίζοντας από την δυτική όχθη με την κοιλάδα των Βασιλέων,  τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και τους κολοσσούς του Μέμνονος. Συνεχίζουμε με τους επιβλητικούς ναούς Λούξορ και Καρνάκ. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο μας και πλεύση για την Έσνα. Στο κρουαζιερόπλοιό μας θα απολαύσουμε το γεύμα μας και το δείπνο μας.

Ημέρα 5 Εκδρομής : Κρουαζιέρα : Συνεχίζουμε την πλεύση μας για Έτφου, όπου με την άφιξη θα ξεναγηθούμε στο ναό του θεού Χόρους. Στη συνέχεια πλεύση για το Κομόμπο. Γεύμα και δείπνο καθώς και διασκέδαση εν πλω.

Ημέρα 6 Εκδρομής : Κρουαζιέρα : Νωρίς το πρωί άφιξη στο Κομόμποκαι ξενάγηση στο ναό του θεού κροκοδείλου, Σόμπεκ. Συνεχίζουμε την πλεύση μας για το Ασουάν. Γεύμα και δείπνο καθώς και διασκέδαση εν πλω.

Ημέρα 7 Εκδρομής : Κρουαζιέρα : Νωρίς το πρωί αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο μας για να ξεκινήσουμε την προγραμματισμένη μας ξενάγηση. Πρώτο μας σταθμός το μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν (3600m μήκος και 111m ύψος πάνω από τη θάλασσα), συνεχίζουμε στα ορυχεία γρανίτη μία από τις περιοχές στις οποίες κόκκινος γρανίτης εξορύχτηκε από την 1η Δυναστεία και μετά καθώς και τον ημιτελή οβελίσκο μήκους 41,75m. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιό μας. Το απόγευμα βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο, όπου θα ατενίσουμε το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Γεύμα και δείπνο καθώς και διασκέδαση εν πλω.

Ημέρα 8 Εκδρομής : Ασουάν – Κάιρο – Αθήνα : Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ασουάν όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχείο Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί Φόροι Αερ.
Le Meridien Pyramids Hotel 5* € 750 € 1050 € 165
Fairmont Nile City Hotel 5* € 820 € 1070 € 165

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της EgyptAirσε οικονομική θέση μέχρι Κάιρο.

Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της EgyptAirσε οικονομική θέση από Κάιρο – Λούξορ και Ασουάν – Κάιρο.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μας,

Διαμονή για 3 νύκτες σε ένα από τα παραπάνω προσφερόμενα ξενοδοχεία της επιλογής σας.

Διαμονή για 4 νύκτες σε δίκλινες καμπίνες σε πολυτελή κρουαζιερόπλοιο.

Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.

Πλήρης διατροφή τις ημέρες της Κρουαζιέρας.

Ξενάγηση της πόλης του Καΐρουμε Ελληνόφωνο ξεναγό.

Ολοήμερη εκδρομή και ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια με Ελληνόφωνο ξεναγό και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Τοπικός συνοδός.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Πλούσιο έντυπο υλικό.

Δεν Περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται)

Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο (€ 23,00 κατά άτομο)

Φιλοδωρήματα (€ 3,00 ανά ημέρα κατά άτομο)

Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά.

Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.