βουδαπέστη

Από 695€ – 9 ημέρες  (ισχύει έως: 24/08/2013)

Αναχ/σεις: 13/07/2013, 20/07/2013 – αντίστροφα, 27/07/2013, 03/08/2013 – αντίστροφα, 10/08/2013, 17/08/2013 – αντίστροφα, 24/08/2013

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Πράγα : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στην «χρυσή πόλη», συνάντηση με τον συνοδό – ξεναγό μας και τοπικό ξεναγό μας και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Αναχωρούμε για το κέντρο της πόλης της Πράγας και την προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγηση της πόλης. Η η ξενάγησή μας ξεκινάει με το «Μικρό μέρος» μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα,  στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την «παρέλαση των αποστόλων» καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα πάμε σε τοπικό εστιατόριο όπου θα γευτούμε τοπικές λιχουδιές. Μετά το γεύμα μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

Ημέρα 2 Εκδρομής : Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγησή μας στην γνωστή λουτρόπολη της Τσεχίας το Κάρλοβυ Βάρυ, στη Δυτική Βοημία. Το Κάρλοβυ Βάρυ είναι γνωστό λόγω των ιαματικών πηγών τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στην συνέχεια θα επισπευτούμε τοπικό εστιατόριο όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το Κάρλοβυ Βάρυ, για την επιστροφή μας στη Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Πράγα – Ξενάγηση στα Κάστρα της Πράγας : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση στα Κάστρα της Πράγας. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της ΜάλαΣτράνα  και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ.Βίτου και στην «βασιλική» του Αγ.Γεωργίου. Μετά το τέλος της ξενάγησής επιβίβαση σε κρουαζιερόπλοιο όπου θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στον Μολδάβα με γεύμα. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου» ή μια παράσταση όπερας. Άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

Ημέρα 4 Εκδρομής : Πράγα – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Βιέννη : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια, αφού έχουμε μαζέψει τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Μέσα από μία όμορφη διαδρομή ο πρώτος μας σταθμός θα είναι στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα το «ΤσέσκυΚρούμλοβ», όπου θα κάνουμε μία 2ώρη στάση για την ξενάγησή μας. Χείμαρροι του ποταμού Βολταβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Μετά το τέλος της ξενάγησής μας σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και να θαυμάσετε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα έχουμε γεύμα σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του ΤσέσκυΚρούμλοβ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό της Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη βραδιά είναι στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Βιέννης.

Ημέρα 5 εκδρομής : Βιέννη – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης της Βιέννης. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τον διάσημο δρόμο MariahilferStrasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg τα ανάκτορα Schonbrunn κ.α. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις εντυπωσιακές  όπερες της Βιέννης, ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα ρετρό μαγαζιά της περιοχής.

Ημέρα 6 Εκδρομής : Βιέννη – Βιενέζικα Δάση – Μάγερλινγκ – Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Πριν την άφιξή μας στην Βουδαπέστης θα έχουμε στάση για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση στα Βιεννέζικά Δάση – Μάγερλινγκ. Κατά την ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς . Στην συνέχεια στην τοποθεσία Μάγερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Μετά την ξενάγησή μας θα απολαύουμε το γεύμα μας τοπικό εστιατόριο της Σλοβακίας με τοπικές λιχουδιές. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Βουδαπέστη όπου θα είναι και ο τελικός μας προορισμός. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Βουδαπέστη, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

Ημέρα 7 Εκδρομής : Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την προγραμματισμένη ξενάγησή μας. Πρώτος μας σταθμός ή Πέστη. Θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη. Μετά το τέλος της ξενάγησή μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στον Δούναβη ή την συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης.

Ημ