Central_Berlin1

Aπό 445€  – 4 ημέρες  (ισχύει έως :  30/09/2013)

Αναχ/σεις  : κάθε Σάββατο

Πρόγραμμα :

Ημέρα 1 Εκδρομής : Αθήνα – Βερολίνο : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος. Αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλγχο εισιτηρίων είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πτήση μας με προορισμό το Βερολίνο. Άφιξη στο Βερολίνο και συνάντηση με τον τοπικό μας συνοδό – αρχηγό της εκδρομής μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Το Βερολίνο είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη με πάρκα, λίμνες, παλάτια, πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, μια πόλη χωρίς σύνορα, με πλούσια ιστορία, που φημίζεται για την καλλιτεχνική αλλά και τη νυχτερινή ζωή της. Όσοι ενδιαφέρονται για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας το SonyCenter στην πλατεία Πότσδαμερ θα σας εντυπωσιάσει.Το βράδυ ζωντανεύει στην Κουρφίρστενταμ και την πλατεία Σαβινί.

Ημέρα 2 Εκδρομής : Βερολίνο – ξενάγηση πόλης : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας για την προγραμματισμένη μας ξενάγηση στην πόλη του Βερολίνου όπου θα γνωρίσουμε την σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μίας πόλης σύμβολο. Διασχίζοντάς την θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από το Sharlottenburg μέχρι την Λεωφόρο του KarlMarx εναλλάσσονται τα μνημεία της Βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομουνιστικό παρελθόν της πόλης μέσα σε μία αρμονική συνύπαρξη της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του 21ου αιώνα. Θα διασχίσουμε την πανέμορφη Λεωφόρο της 17 Ιουνίου απολαμβάνοντας το κεντρικό πάρκο της πόλης θαυμάζοντας το επιβλητικό χρυσό άγαλμα της Νίκης, το Σοβιετικό μνημείο, για να αντικρύσουμε το έμβλημα του Βερολίνου την πύλη του Βρανδεμβούργου. Στην βόρεια πλευρά του Tiergarden εδρεύει το κυβερνητικό τετράγωνο της Γερμανίας με το ιστορικό Ράϊχσταγκ και τα μοντέρνα κυβερνητικά κτίρια. Στη νότια πλευρά του πάρκου θα συναντήσουμε την υπερσύγχρονη πλατεία Potsdamer την Φιλαρμονική όπως και την Πινακοθήκη. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να δούμε κομμάτι του τοίχους του Βερολίνου δίπλα στο ιστορικό πέρασμα του checkpointCharlie απομεινάρια του ψυχρού πολέμου. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Περγάμου,όπου βρίσκεται ο Πανέμορφος και μοναδικός ελληνιστικός βωμός του Δία, η Πύλη της αγοράς της Μιλήτου και την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα,  με την Πύλη της θεάς Ιστάρ και τους υπόλοιπους μεσοποταμιακούς θησαυρούς. Μετά το τέλος της ξενάγησης μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

Ημέρα 3 Εκδρομής : Βερολίνο – προαιρετική εκδρομή στο Πότσνταμ : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας κα ιη υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για να την γνωρίσετε ακόμη καλύτερα. Όσοι από εσάς επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν στην προαιρετική μας εκδρομή σ το πανέμορφο Πότσνταμ την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Ολυμπιακό στάδιο που το 1936 έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου. Διασχίζοντας το Ολυμπιακό πάρκο και μέσα από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με φανταστικές λίμνες 300 χιλιάδων ετών θα μπούμε στο Πότσνταμ διασχίζοντας την γέφυρα των κατασκόπων σύμβολο του ψυχρού πολέμου. Θα επισκεφτούμε το πάρκο Cicilienhof όπου έγινε η συμφωνία των τριών Στάλιν, Τσώρτσιλ, Τρούμαν. Μετά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο SansSoucci το θρυλικό ανάκτορο του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να θαυμάσουμε την πανέμορφη παλαιά πόλη του Πότσνταμ περπατώντας στα στενά δρομάκια της Ολλανδικής συνοικίας κατάμεστα με γκαλερί όμορφα ρεστοράν και μπαρ. Μετά το τέλος της προαιρετικής μας εκδρομής επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας για ξεκούραση και διασκέδαση.

Ημέρα 4 Εκδρομής : Βερολίνο – Αθήνα : Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείομας με προορισμό το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμοκατάλογος :

Ξενοδοχείο Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί ΦόροιΑερ.
Berlin Berlin Hotel 4* 455 630 365 150

Περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlinesσε οικονομική θέση.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας και αντίστροφα.

Διαμονή για 3 νύκτες σε ένα από τα παραπάνω προσφερόμενα ξενοδοχεία.

Καθημερινό πλούσιο πρωινό μπουφέ.

Ξενάγηση της πόλης του Βερολίνου με Ελληνόφωνο ξεναγό.

Τοπικός αντιπρόσωπός μας σε 24ώρη βάση εξυπηρέτησης.

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

Αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας.

Πλούσιο έντυπο υλικό.

Δεν Περιλαμβάνονται :        

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (όπως αναφέρονται παραπάνω)

Γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.

Ότι δεν αναφέρετε ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρετε ως προαιρετικό.